• PADDLA KAJAK

  Upplev Kullaberg från vattnet med våra kajaker.

 • En naturupplevelse

  Kullaberg erbjuder unika paddelvatten i underbar natur inramad av dramatiska klippformationer. Chansen är stor att ni får se tumlare runt Kullen!

   

  Kullaberg bjuder på fina upplevelser med möjlighet till snirklig paddling in och ut i vikarna. Kanske ser du säl eller tumlare. Här hittar du härliga stenstränder för fika och kristallklart vatten för snorkling, fiske eller bad. Gå på upptäcktsfärd från kajaken till grottor och tunnlar eller upplev halvöns rika fågelliv. Med kajaken kan du paddla till Lars Wilks "konstverk" Nimis & Arx eller runda av Kullens fyr, Sveriges högst belägna med sina 78.5 meter över havet och Skandinaviens ljusstarkaste. Eller varför inte stanna vid Ransviks café och fika eller köpa glass.

   

  Avstånd och cirkatider i långsamt tempo och stilla förhållanden.

   

  Mölle-Kullens spets ca 3,5 km. ca 1 timme.

  Mölle-Arild� ca 13 km. Effektiv paddling ca 4 timmar exklusive paus.

  Arild-Kullens spets ca 9,5 km. Effektiv paddling ca 3 timmar exklusive paus

   

   

  Ni kan antingen hyra kajaker och paddla på egen hand eller följa med på en arrangerad kajakaktivitet.

 • Hyra kajak

  Hyr en eller flera av våra kajaker och paddla på egen hand

  När du hyr kajak kan du utgå antingen från Mölle eller från Arild. I Mölle hamn finns kajakerna i förrådet som ligger bakom restaurangbyggnaderna. Huset ligger längst ut och är träfärgat. Ni sjösätter smidigast kajakerna i båtrampen som ligger mitt i hamnen framför Knafves Café.

   

  I Arild finns kajakerna på en kajakställning i hamnen nära sjösättningsrampen. Önskar ni att paddla mellan Mölle och Arild eller tvärtom tillkommer en transportavgift på 150kr per person (exklusive kajakhyra).

   

  Avbokning/ombokning.

  När ni bokar Online har ni möjlighet att köpa till Ombokningsgaranti för 20kr per bokning. Då får ni pengarna tillbaks om ni skulle behöva avboka.

   

   

  När ni bokar online bokas kajakerna automatiskt från Mölle. Önskar ni starta från Arild skriver ni det i fältet för meddelande. Bokningar från Arild kan endast ske senast dagen innan paddlingstillfället. Vid bokning från Arild samma dag ring direkt så försöker vi styra upp det.

   

  För att boka kajaker använder ni den blå knappen BOKA KAJAK & MTB.

   

  Vid frågor ring oss på +46 705 58 66 57 eller maila till info@upplevkullaberg.se 

 • broken image

  Havskajak för en

  Heldag: 400 kr

  Halvdag: 300 kr

  broken image

  Havskajak för två

  Heldag: 550 kr

  Halvdag: 450 kr

  broken image

  Sit-on-top för en

  Heldag: 350 kr

  Halvdag: 250 kr

  broken image

  Sit-on-top för två

  Heldag: 450 kr

  Halvdag: 350 kr

 • Halvdag är 4 timmar antingen på förmiddagen innan kl 13.00 eller 4 timmar efter lunch.

  • Havskajak eller sit-on-top?

   Skillnaden mellan en havskajak och en sit-on-top är att i havskajaken sitter du inuti själva kajaken medan du sitter uppe på en sit-on-top. Om du skulle kapsejsa är det enklare att ta sig upp på en sit-on-top eftersom den inte blir vattenfylld. Det är däremot en smidigare och snabbare känsla att paddla med havskajak. Sit-on-top passar framför allt för nybörjare och barn. Eller om du vill fiska eller bada från kajaken. Våra havskajaker är stabila och rymliga. Det finns möjlighet att ta med packning i alla våra kajakmodeller.

    

   Vill du paddla med barn eller tillsammans med någon har vi både dubbla sit-on-top och dubbla havskajaker. Vi har även en fyrmanna sit-on-top som passar för två vuxna och ett/två mindre barn eller för hund.

    

   Bra att veta när du hyr och paddlar kajak

   I hyran ingår förutom kajak även paddel, flytväst, kapell och vattentät packpåse.

   • Ha gärna kläder av snabbtorkande material, badshorts eller liknande. Barfota eller lätta skor på fötterna. Glöm inte solskyddsfaktor och en bra hatt. Ha gärna även ett band för dina solglasögon/glasögon så de inte faller ner i vattnet (de sjunker). 
   • Ta med extra ombyte, handduk, solskyddsfaktor, vatten och eventuellt matsäck.
   • Tänk på att hålla dig så nära land att du kan simma dit om det skulle behövas. Respektera fågelskyddsområden runt Visitgrottan och sträckan mellan Djupadal och Valdemarsgrottan från 1 mars - 15 juli.

    

   Paddling sker under ditt eget ansvar och på egen risk. Hyrd utrustning skall återlämnas i ursprungligt skick och antal. Vid skada eller förlorad utrustning är kunden ersättningsansvarig. Om du inte, av olika skäl, kan återvända till upptagningsplatsen kan vi hämta dig i mån av resurser och mot ersättning enligt ordinarie timtaxa (550:-/tim). Vi har en ansvarsförsäkring men den täcker tyvärr inte våra gäster. Kolla din hemförsäkring!

 • Kajakaktivteter

  Paddla mellan Mölle & Arild

  Det absolut bästa sättet att uppleva paddlingen på Kullaberg är att paddla mellan Mölle och Arild. Då får du chans att se hela kuststräckan och dess variation av vikar, små stränder och häftiga klippassager. Sträckan du paddlar är ca 13 km. Gör det till en heldagsutflykt med picnic och bad. Du kommer inte bli besviken!

   

  Du väljer om du vill starta i Mölle eller Arild. Transportavgift tillkommer.

   

   

  Pris: Kajakhyra + 150 kr/person.

  Intropaddling - en kort kajakkurs

  Introduktionspaddlingen börjar på land. Vi går igenom paddelteknik,hur man lättast sjösätter och kommer i och ur kajaken, de vanligaste manöverteknikerna, kamraträddning om du kapsejsat och allmän säkerhet.

   

  Efter genomgången paddlar vi ut och tränar praktiskt på det vi gått igenom på land.

   

   

   

  Pris: 700 kr/person (minst 4 deltagare)

  Tid: 2-3 timmar. Efter kursen kan du använda kajaken resten av dagen.

  Kajak- och klättercombo

  Vår mest populära aktivitet, där vi kombinerar paddling och klättring på Kullaberg under en dag. Vi startar på morgonen uppe på berget med att klättra.

   

  Efter lunch är det dags för kajakpaddling. Vi går igenom grunderna för paddling och sen får du och de övriga gästerna paddla själva och så länge som ni önskar under resten av dagen. Dagen är slut när du inte orkar längre...

    

   

  Pris: 900 kr/person (minst 6 deltagare)

  Kajakevent i södra Sverige

  Vår kajakflotta är mobil, vi förflyttar oss smidigt över hela södra Sverige, inte bara i Skåne. Paddla kajak i Malmö och dess kanaler. Eller upplev Göteborg genom att kryssa fram i hamnen bland "Paddan" och Feskekörka. Havspaddla i Halmstad längs med vackra Tylösand. Eller utgå från Båstad med sitt vackra och dramatiska Hovs Hallar. Paddla runt Ven eller Varberg och Getterön. Du väljer!

   

   

   

  Ta kontakt för priser och upplägg.

  Öppna tillfällen

  För några aktiviter behöver det vara minst 4-6 deltagare. Är ni färre personer kan du titta på våra öppna tillfällen för att se om det finns ett datum som passar. Vi lägger kontinuerligt upp nya datum så hör av dig med dina önskemål så ska vi göra vårt bästa för att få ihop en tillräckligt stor grupp.

   

  Här hittar du våra planerade öppna tillfällen.

 • Boka

  Ring oss på +46 705 58 66 57 eller maila till info@upplevkullaberg.se för att boka.

   

  Tveka inte heller att höra av dig till oss om du har några frågor.