• Klättring

  En hisnande upplevelse oavsett tidigare erfarenhet

 • Alla kan klättra

  Att klättra är en upplevelse utöver det vanliga. Att göra det på Kullabergs vackra gnejsklippor som skimrar i rött gör det ännu häftigare. Kullaberg bjuder på ett av norra Europas största klätterområde med över 900 leder. Hör hur vågorna slår in mot klipporna samtidigt som du fokuserar totalt på nästa rörelse. Klättring på Kullaberg är en kombination av utmaning och skönhet som slår det mesta.

   

  Bra att veta när du deltar i klätteraktiviteter

  • Kläder – Vanliga fritidskläder, vindjacka, gympaskor/kängor och tunn mössa om det är lite kallt. Du får låna klätterskor.
  • Ta med – Vatten och extra energi som frukt/chokladbit.
  • Mölle Kajak & Klättercenter innehar en ansvarsförsäkring. Den täcker tyvärr inte våra gäster så kolla din hemförsäkring!

  För att vi ska genomföra våra klätteraktiviteter krävs minst fyra deltagare. Är ni åtta deltagare eller fler är ni garanterade en egen instruktör. Annars kan det förekomma att någon "singel" hoppar in i gruppen.

   

  Klättring på Kullaberg – Förare/guidebok över Kullaberg
  ”Välkommen till Kullaberg, ett unikt naturreservat och ett av Sveriges vackraste klätterområden! Många klättrare har hört talas om denna plats men få klättrare norr om Skånes gräns har faktiskt klättrat här. Skåne är möjligen Sveriges minst kuperade landskap, och kanske är det avsaknaden på berg i regionen som bidragit till att göra just Kullaberg så känt”. Så inleds guideboken. Det är en väldigt trevlig bok med fina bilder och sköna berättelser på knappt 400 sidor och omfattar Kullabergs ca 850 leder. Boken finns att köpa hos oss och kostar 350kr.

 • Klätteraktiviteter

  Välj bland nedanstående klätter

  Prova-på-klättring

  För att prova på att klättra krävs inga förkunskaper inom klättring. Vi tar oss till en eller flera klätterplatser som passar gruppens nivå. Du får prova på att fira ner från klippor och klättra upp på leder med varierande svårighetsgrad under mycket säkra former. All utrustning som krävs ingår.

   

  Pris: 550 kr/person (minst 4 personer)

  Tid: 3,5 timmar

  Firning/Rappelling

  Firning är en häftig upplevelse där du får känna på hur det är att fira sig nerför klippor från olika höjder (25 meter som högst). All utrustning ingår.

   

   

   

  Pris: 300 kr/person (minst 5 deltagare)

  Tid: 1,5 - 2 timmar

  Introduktions-kurs i klättring

  Introduktionskursen ger dig möjligheten att under en dag bekanta dig med klättring och allt viktigt runt omkring. Målsättningen är att du ska få en känsla för klättring och nedfirning. Du får också lära dig hur man sätter upp egna ankare till topprepsklättring. Efter dagen ska du kunna känna dig säker på berget och hantera grundutrustningen. Introduktionskurs passar både dig som inte har några förkunskaper alls och dig som provat klättring tidigare.

    

  Pris: 950 kr/person (minst 4 deltagare)

  Tid: 6 timmar

  Kajak- och klättercombo

  Vår mest populära aktivitet, där vi kombinerar paddling och klättring på Kullaberg under en dag. Vi startar på morgonen uppe på berget med att

  klättra. Efter lunch är det dags för kajakpaddling. Vi går igenom paddlingsgrunderna och sedan får du och de övriga gästerna paddla själva så länge som ni önskar under resten av dagen.

   

   

   

  Pris: 800 kr/person (minst 4 deltagare)

  Aktiviteter för större grupper

  När större sällskap kommer till oss anpassar vi upplägg utöver vårt ordinarie utbud. Vi använder Kullaberg och dess fantastiska natur som spelplan. Vårt mest populära upplägg för skolor och konfirmationsgäng är Äventyrsorientering och nerfirning/rappellering som vi utformar efter gruppens önskemål.

   

  Klättring och äventyr på Kullaberg är ett utmärkt tillfälle för att öka företagets samarbetsförmåga och stärka gemenskapen bland personalen. Kontakta oss för mer information och pris.

  Kullen multisport race

  Denna aktivitet är "mitt i prick" för dig som gillar att sporta i en vacker och dramatisk miljö. Vi lägger nivån efter gruppen, här är det meningen att alla ska komma i mål och få uppleva Kullabergs häftigaste sida.

   

  Multisport är uppbyggd av flera delmoment, vilka kan variera. De vanligast förekommande är mountainbike, orientering, paddling, samt olika typer av rep/klättermoment.

   

  Priset är beroende på upplägg och antal deltagare. Hör av dig så hittar vi det bästa upplägget för er.

  Öppna tillfällen

  För några av våra klätteraktiviter behöver det vara minst 4-5 deltagare. Är ni färre personer kan du titta på våra öppna tillfällen för att se om det finns ett datum som passar. Vi lägger kontinuerligt upp nya datum så hör av dig med dina önskemål så ska vi göra vårt bästa för att få ihop en tillräckligt stor grupp.

   

  Här hittar du våra planerade öppna tillfällen.

 • Boka

  Ring oss på +46 705 58 66 57 eller maila till info@upplevkullaberg.se för att boka.

   

  Tveka inte heller att höra av dig till oss om du har några frågor.